Werkt u ook nog altijd thuis sinds de oproep van Mark Rutte? Misschien heeft u vragen over de aansprakelijkheid van werkgevers bij thuiswerken, of krijgt u deze van klanten. Waarschijnlijk heeft u ondertussen in de pers de nodige artikelen en blogs voorbij zien komen die dit thema behandelen. En dan blijken die elkaar soms tegen te spreken. Een ding is zeker: aansprakelijkheid blijft een grijs gebied. Ook wij proberen u in dit artikel meer handvatten te geven maar bieden u in ieder geval een concrete verzekeringsoplossing, namelijk de Premium dekking van de WEGAS XL verzekering. 

Aansprakelijkheid gaat ver
Dat de aansprakelijkheid van werkgevers ver gaat, dat is zo langzamerhand bij iedereen wel bekend. Artikel 7:658 BW regelt de werkgeversaansprakelijkheid. In dit artikel wordt de zorgplicht van de werkgever vastgelegd. Hij moet er voor zorgen dat ‘de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij arbeid doet verrichten’ zo veilig zijn dat voorkomen wordt dat de werknemer schade lijdt. De werkgever is ook verplicht aanwijzingen te geven zodat deze schade afgewend wordt. Lijdt de werknemer schade tijdens het doen van zijn werk? Dan is de werkgever aansprakelijk tenzij hij aantoont dat hij al zijn verplichtingen is nagekomen. Best duidelijke wetgeving zolang het werk in het bedrijf zelf wordt gedaan.

Werkgeversaansprakelijkheid en thuiswerken
Maar ja, hoe zit dat met thuiswerken? Vrij duidelijk blijft het wanneer de werknemer achter zijn bureau/keukentafel/zelf getimmerde creatie werkt met het scherm waarschijnlijk net te laag en die eettafelstoel die ook niet helemaal goed is. Speelt toch die rugblessure of muisarm weer op. Of hij struikelt over het snoer op weg naar zijn printer. Aansprakelijkheid die hieruit voortvloeit kan de werkgever makkelijk voorkomen door te zorgen voor een goede werkplek en het geven van duidelijke instructies. Stel die bureaustoel en schermverhoger ter beschikking en zelfs een bureau. En laat bovendien duidelijk weten hoe de werknemer zijn werkplek veilig kan inrichten (werk dat snoer weg!) en vraag ook actief of dit allemaal in orde is.

Hierna wordt het wat werkgeversaansprakelijkheid betreft toch vrij snel vager. Is de werkgever aansprakelijk als de werknemer van de trap valt als hij naar beneden loopt om een kop koffie te halen? En wat als hij dit bellend met de belangrijkste klant doet? En weer boven gekomen de kop koffie over de privé laptop valt? Veel hangt af van de ‘specifieke omstandigheden van het geval’ zoals dat wordt genoemd.

Aansprakelijkheid voor schade die ontstaat tijdens het rondje lopen in de pauze is er waarschijnlijk niet. Complexer wordt het als de werknemer tijdens hetzelfde rondje langs het postkantoor loopt om die zakelijke brief meteen even te posten. En laat u ook wel eens Albert Heijn de boodschappen bezorgen? Lekker makkelijk en u bent nu toch de hele dag thuis om deze tussendoor even in ontvangst te nemen. Ai, nu laat u net dat zware krat op uw voet vallen, maar gelukkig gebeurde het tijdens werktijd…?

WEGAS XL biedt uitkomst
Genoeg stof tot nadenken en voer voor lange gedachtewisselingen maar geen zekerheid of de schades uit het grijze gebied door de aansprakelijkheidsverzekeraar worden vergoed. Want ja, geen aansprakelijkheid betekent tenslotte geen dekking. De WEGAS XL verzekering biedt hiervoor uitkomst. De Premium dekking verzekert namelijk schade tijdens werkgerelateerde activiteiten zonder dat werkgeversaansprakelijkheid hoeft te worden aangetoond. Hiermee verlost u uw klant van vele onzekerheden en kunt u met gerust hart beneden dat kopje koffie gaan drinken.

Audrey Papa
Productspecialist