Corona update Inkomen De Amersfoortse

25.03.2020

Helaas is het vanwege de extreme marktomstandigheden door het coronavirus momenteel complex om te bepalen tegen welke condities de verzuimverzekeringen afgesloten moeten worden. Inmiddels heeft een aantal van onze volmachtgevers besloten om tijdelijk niet te offreren:

  • Bovemij: Geen nieuwe offertes en geen nieuwe aanvragen (lopende aanvragen kunnen alleen middels een verzwaard aanvraagtraject geaccepteerd worden hiervoor kunt u contact opnemen met Turien & Co.);
  • De Goudse: Geen nieuwe offertes en geen nieuwe aanvragen (lopende aanvragen en offertes worden gerespecteerd). 

Voor de onderstaande verzekeraars gelden tijdelijk beperkingen bij het offreren:

  • Avero Achmea: Nieuwe offertes alleen met een minimum wachttijd van 6 weken (lopende aanvragen en offertes worden gerespecteerd);
  • De Amersfoortse: geen aanbiedingen meer voor verzuimverzekeringen conventioneel met een eigen risicoperiode van 10 en 20 dagen. Voor sommige sectoren geldt dat er in het geheel geen aanbiedingen worden gedaan voor een verzuimverzekering. Dit betreft Horeca, Kappers, Sport- en Fitnessclubs, Scholen, Onderwijsinstellingen en Uitgaansgelegenheden.
  • Nationale Nederlanden: Nieuwe offertes alleen met minimum een wachttijd van 6 weken.

Stoploss
Daarnaast hebben Avéro Achmea en De Amersfoortse besloten om tijdelijk te stoppen met stop-loss Verzuimverzekeringen. Alle verzekeraars geven aan momenteel niet of nauwelijks adequaat te kunnen bepalen tegen welke condities zij nieuwe verzuimverzekeringen wensen af te sluiten. Waardoor deze maatregelen helaas noodzakelijk zijn. 

Verzuim en coronavirus, wat is wel en niet gedekt?

Wel onder de dekking

Niet onder de dekking

Een werknemer die te ziek is om de werkzaamheden uit te voeren.

Vanwege overheidsmaatregelen kan een werknemer niet naar werk komen en/of thuiswerken is niet mogelijk.

Een werknemer die in quarantaine is geplaatst en te ziek is om de werkzaamheden uit te voeren.

Een werknemer heeft klachten, maar is niet te ziek om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Een werknemer is in quarantaine geplaatst, maar niet ziek en kan de werkzaamheden uitvoeren.

 

Een gezinslid van de werknemer is ziek en moet verzorgd worden.

De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op, wij doen ons uiterste best om u in deze offertetool volledig op de hoogte houden van de actuele stand van zaken maar dit is niet altijd mogelijk. Op onze website www.turien.nl kunt u aan de rechterkant bij nieuws altijd de meest actuele status vinden. Neemt u bij twijfel contact op met de afdeling inkomensverzekeringen van Turien & Co. Voor de reeds lopende verzekeringen zijn er geen gevolgen.

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug