Markt voor persoonlijke luxegoederen in de lift

05.08.2019

De wereldwijde markt voor persoonlijke luxeproducten groeit dit jaar met zo’n 6%, waarmee de industrie een omvang krijgt van meer dan €270 miljard. De groei is het resultaat van een toename van het toerisme in Europa, een ontwikkeling die zich dit jaar voortzet, ondanks de sociaal-politieke onrust in landen als het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Maar veel meer komt de groei op het conto van de toenemende uitgaven van consumenten uit het Chinese vasteland aan luxemerken zoals Gucci, Louis Vuitton, Prada en Versace. “China blijft de luxescène domineren”, vertelt Claudia D'Arpizio, partner van Bain & Company in Italië.

Markt herstelt: leer, sieraden en handtassen groeien het snelst

De Europese personal luxury-goederensector herstelde zich in 2018 en beleefde een positieve groei als gevolg van een toename van het toerisme, aangedreven door de verzwakking van de euro ten opzichte van alle belangrijke valuta's, wat het voor een groot deel van de wereld aantrekkelijk maakt om in Europa te shoppen. De verkoop van producten van leer, sieraden en handtassen groeide afgelopen jaar het snelst, gevolgd door beauty- en huidverzorgingsproducten. De parfumsector boekten een milde groei in 2018, terwijl de verkoopcijfers van luxekleding en horloges iets stegen, waarbij moet worden opgemerkt dat dergelijke trends per regio kunnen verschillen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Vooruitblikkend verwachten de onderzoekers van Bain & Company en Fondazione Altagamma dat een aantal megatrends de luxemarkt ingrijpend zal veranderen. Denk hierbij onder meer aan ‘post-ownership’ (een verschuiving in consumptiepatroon waarbij de voorkeur wordt gegeven aan toegang tot in plaats van eigendom van producten), duurzaamheid (circulariteit wordt populair) en digitalisering (die met name van invloed zal zijn op de manier waarop shopervaringen worden geleverd aan consumenten).

Bron: Consultancy.nl

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug