Peilzender is de held in zaak ‘gestolen Porsche’

18.07.2017

Normaal gesproken is men zuinig op zijn of haar waardevolle bezittingen en probeert men er alles aan te doen om te voorkomen dat deze gestolen worden. Zo ook één van onze klanten met een prachtige Porsche. Hij had zijn auto gestald in een beveiligde parkeergarage, de accu uit de auto gehaald en hem zelfs met een staalkabel door de wielen bevestigd aan de muur van de garage. Ondanks al deze beveiligingsmaatregelen is de auto toch ontvreemd! De bewakingsbeelden van de parkeergarage laten zien dat dieven de staalkabel hebben doorgeknipt en de Porsche in zijn geheel op een oprijwagen hebben getakeld waarna zij weggereden zijn. 

De Porsche is gelukkig voorzien van een Peilzender. Na ontdekking van de diefstal heeft de eigenaar het beveiligingsbedrijf ingeseind, die direct contact zocht met de peilzender in de Porsche. Vervolgens heeft het onderzoeksbureau twee auto’s ingezet om de auto te traceren. Via verlaten landweggetjes stuitten zij op een boerderij met daarachter een loods waar de Porsche en de oprijwagen teruggevonden werden.

Wij zijn al langer overtuigd van de meerwaarde van een peilzender, maar wij stellen alleen een aanvullende peilzender verplicht bij auto’s met een verhoogd diefstalrisico. Zonder peilzender was deze Porsche waarschijnlijk nooit teruggevonden. De eigenaar van de Porsche was enorm blij dat zijn auto is teruggevonden. Ook voor ons is er weinig mooiers dan een klant te kunnen herenigen met één van zijn meest waardevolle bezittingen.

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug