Peilzenders, hoe zit het ook al weer?

25.10.2017

Voor uw relaties die hun exclusieve auto’s willen verzekeren komt u vaak bij ons. U weet immers, dat wij deze prachtige voertuigen graag verzekeren en dat wij al meer dan 50 jaar dé specialist zijn op dit gebied. Soms vragen wij de verzekerde om het te verzekeren voertuig (aanvullend) te beveiligen met een peilzender. Wij krijgen daar vaak vragen over. Voor de klant is niet altijd duidelijk waarom wij een aanvullende beveiliging eisen en hoe een peilzender werkt. We zetten dit graag nog even op een rijtje voor u.

Waarom een peilzender bij exclusieve auto’s die al een beveiligingssysteem hebben?
Landelijke diefstalcijfers geven ons inzicht in de populariteit van bepaalde merken en typen onder het dievengilde. Wij proberen de risico’s op diefstal zo goed mogelijk in te schatten op basis van deze cijfers. Als verzekeraar is het onze taak om de schadelast beheersen. De eigenaar van de auto wil het voertuig graag terug na diefstal. Daarom eisen wij bij bepaalde merken en typen altijd een peilzender.

En hoe zit dit bij klassiekers?
Klassiekers zijn vaak niet standaard uitgerust met een beveiligingssysteem. Toen deze voertuigen gefabriceerd werden, was dit nog niet aan de orde. Het stelen van deze voertuigen is relatief eenvoudig. Soms is een klassieke auto een beleggingsobject, maar veel vaker heeft de klassieke auto een grote emotionele waarde. De auto is onvervangbaar, omdat zij uniek is. De eigenaar van het voertuig wil haar graag terug als zij gestolen wordt. Een peilzender helpt bij het terugvinden na diefstal van de auto. 

Bekijk dit overzicht voor meer informatie over de werking en inbouw van een peilzender.

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug