Range Rover terug door peilzender

21.12.2017

Exclusieve auto’s blijven in trek en wanneer het aanwezige alarm niet meer afdoende is in de strijd tegen de dieven dient er actie ondernomen te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Aan de hand van diefstalcijfers scherpen wij daarom voor bepaalde voertuigen de alarmeisen aan. Bij lopende verzekeringen is het echter lastig om direct in te kunnen springen op deze trend.

Peilzenderactie
Vorig jaar hebben wij daarom een actie met Moving Intelligence opgezet waarbij wij een selectie exclusieve auto’s, met een lopende verzekering bij Turien & Co., van extra beveiliging hebben voorzien middels de toevoeging van draadloze peilzender. Hierdoor kan een auto na diefstal beter en eerder worden teruggevonden.

En mét resultaat
Twee weken geleden kwam er een melding binnen van een gestolen Range Rover. Vervelend nieuws natuurlijk, echter dit betrof één van de voertuigen die met de actie van vorig jaar is voorzien van een peilzender. Op ’dat moment moet er snel gehandeld worden, de auto is vaak al onderweg naar een verre bestemming. Onze speurders zaten er meteen bovenop om te controleren of het signaal kon worden opgepikt. En ja hoor, het voertuig werd gesignaleerd in het zuiden van het land.

Het team is met een bloedgang die kant op gereden.  Helaas verdween het signaal op het moment dat zij aankwamen. De laatst bekende locatie leidde het team naar een bedrijfspand, maar omdat die locatie niet met 100% zekerheid kon worden aangeduid is er niet tot actie overgegaan.

Nieuwe hoop
Vervolgens heeft het opsporingsteam de zoekactie moeten staken. Totdat het signaal wederom werd opgepikt. Dit keer in de haven van Antwerpen. Iedereen stond op scherp, want zo’n signaal in de haven voorspelt weinig goeds. Het was nu een kwestie van tijd voordat de auto volledig buiten bereik zou zijn.

Eenmaal aangekomen in de haven van Antwerpen gaf het signaal aan dat de auto zich in één van de duizenden containers moest bevinden. Dat is natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Op goed geluk werd er gekeken of er een container was ingeklaard op naam van bedrijf waar het team al eerder voor de deur heeft gestaan. Dit bleek een hit!  Alleen stond de container al lang en breed op een schip met bestemming Abidjan (Ivoorkust).

Wat een verrassing
Met veel overtuigingskracht én hulp van de politie is het gelukt om de container van het schip te halen. Het moment van de waarheid: zou de gestolen auto hier echt in zitten? De container werd geopend en daar stond de Range Rover. Op weg naar zijn nieuwe eigenaar. Nu komt het mooiste van alles. Naast de Range Rover die bij ons was verzekerd stond nog een andere gestolen Range Rover. Geweldig nieuws voor de eigenaar en verzekeraar van deze auto. Bekijk hier de fotoreportage.

Het tij keren
Zo blijkt maar weer hoe slim en snel het dievengilde te werk gaat. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om het beveiligen en verzekeren van een kostbaar bezit niet te onderschatten. Op deze manier hebben wij niet één, maar twee eigenaren kunnen herenigen met hun auto. De strijd gaat door, maar wij doen er alles aan om het tij te keren. Dit doen wij niet alleen, maar met een aantal ervaren partners op het gebied diefstalpreventie. Wordt vervolgd!

[1] Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/goede-beveiliging-75-procent-minder-autodiefstal

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug