Ruim een kwart meer miljoenenbranden in eerste halfjaar 2019

05.08.2019

Stichting Salvage, organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, persoonlijke hulp biedt en de schade beperkt, is dit eerste half jaar bij 47 miljoenen-branden ingezet. Een toename van 27% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2018. Een brand wordt door Salvage als miljoenenbrand geclassificeerd zodra het vermoeden bestaat dat de schade van het totaal aantal erbij betrokken objecten meer dan een miljoen euro zal zijn.

Waarom meer branden?

Een verklaring voor de stijging van het aantal miljoenenbranden is volgens Stichting Salvage niet direct te geven. Het totaal aantal Salvagemeldingen ligt dit eerste half jaar 0,7% lager dan in 2018. Wel was juni een drukke maand met extreme warmte en veel onweersbuien. Dit is in een enkel geval ook de oorzaak geweest. Verder zijn werkzaamheden, accu’s, menselijk handelen en elektra mogelijke oorzaken van deze miljoenenbranden.Wel zijn dit keer meer woningen betrokken dan vorig jaar: 12,7% van het totaal, bijna vijf keer hoger dan de 2,7% een jaar eerder. Daarbij ging het om woonboerderijen, kapitale villa’s c.q. monumentale panden. Twee derde ging totaal verloren.

Een passende verzekering

Bij dergelijke schades zijn reguliere verzekeringen vaak niet toereikend. Onze verzekeringen zijn speciaal afgestemd op de wensen van de vermogende particulier en geven kostbare bezittingen een first-classbescherming! Kijk voor meer informatie op onze Premium website.

Bron: Risk & Business

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug