Sterk staaltje speurwerk

21.07.2017

Op de schadeafdeling kwam een melding binnen van een gestolen auto van Duitse makelij die bij Turien & Co. verzekerd was. Het was de alarmcentrale die een vreemd signaal had opgevangen en ons daarom benaderde.

De gestolen auto was inmiddels in Zuidoost-Europa gelokaliseerd en had dus al een flinke rit achter de rug. Dat betekent dat de auto al zeker een paar dagen eerder gestolen moest zijn. Dankzij het moderne voertuig volgsysteem dat in de auto was ingebouwd konden we tot op de millimeter nauwkeurig zien waar de auto stond. De locatie waar het signaal van de auto vandaan kwam, lag in een klein dorpje ergens in zuidoost Europa, tegen de grens van Azië. Grote kans dat de bestuurder met de auto binnen no time de grens over zou vluchten en dan niet meer te traceren zou zijn.

Onze schadebehandelaar is als een dolle gaan bellen met de lokale politie in een vreemde taal om de auto veilig te stellen voordat hij definitief het land uit was. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want zonder Interpol melding dat de auto gestolen was, mocht de politie niks doen. Daar liet onze schadebehandelaar het niet bij zitten; als brugman heeft ze moeten praten om dan in ieder geval een agent te laten posten bij de auto. De politie willigde dit verzoek uiteindelijk in op voorwaarde dat de melding de volgende ochtend op Interpol stond. Na een paar uur, het was inmiddels al laat in de avond, kreeg ze het verlossende bericht dat de bestuurder was aangehouden en de auto veiliggesteld was. Intussen was een andere collega schadebehandelaar druk aan het bellen met de politie in Nederland om de Interpolmelding voor elkaar te krijgen.

Zonder de doortastende houding van onze schadebehandelaars was de auto waarschijnlijk niet teruggevonden. Dit laat zien dat wij meer doen dan verzekeren alleen. Wij doen er alles aan om het waardevolle bezit van een verzekerde veilig te stellen. 

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug