SVI dekking op de WEGAS XL-verzekering

14.11.2018

De rubriek die het meest wordt afgesloten binnen de personeelsschadeverzekering WEGAS XL is Premium. Logisch, want tegen een scherpe premie ontvangt uw relatie een zeer uitgebreide dekking.

De dekking binnen Premium bestaat uit vier elementen:

  • WEGAS XL: voor schade tijdens werk of activiteiten die met het werk verband houden
  • SVI
  • Ongevallen: een extra uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden
  • Juridische adviesdesk

Graag verduidelijken wij wanneer en door wie een schade, die is ontstaan tijdens het gebruik van een motorrijtuig, geclaimd kan worden. Een uitgebreide groep van werknemers is tijdens het uitvoeren van werkzaamheden of andere activiteiten die met het werk te maken hebben verzekerd via de ‘WEGAS’-dekking. Wanneer zij in privétijd een personen-, bestel- of vrachtauto gebruiken die eigendom is van de werkgever of door hem wordt gehuurd of geleased, kunnen zij voor schade een beroep doen op de Dekking SVI. Denkt u bijvoorbeeld aan het geval dat een vertegenwoordiger in het weekend met zijn leaseauto naar de voetbaltraining gaat, of de medewerker die in het weekend de bedrijfsbus leent om te verhuizen.

Personen die niet in dienst zijn van de werkgever maar wel gebruik maken van een van zijn motorrijtuigen zijn altijd verzekerd onder de Dekking SVI. Het moet dan wel gaan om een personen-, bestel- of vrachtauto die in eigendom is (of huur of lease) van de werkgever. Voorbeelden hier zijn kinderen die naar school gebracht worden of een klant die meerijdt.

Voor werkmaterieel is de Dekking SVI niet van toepassing. Hiervoor geldt dat werknemers tijdens werk(gerelateerde activiteiten) via WEGAS XL Premium verzekerd zijn.

In deze tabel zetten wij alles nog eens overzichtelijk op een rijtje.

Turien & Co. Facebook  Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug